Mandagsvisit

Hvem: Marie Monrad Graunbøl, journalist, stylist og redaktør. Deler sin lidenskab for Japan på @thisismyikigai

Din ikigai (生き甲斐, [ikiɡai]) er din lidenskab. Det, som får dig op af sengen om morgenen, og får dit hjerte til at slå lidt hurtigere. Det, du har lyst til at tale om og fordybe dig i, også når andre ikke gider at høre på dig og du i virkeligheden ikke har tid. Ifølge japansk tradition er det ikke altid helt nemt at finde sin sande ikigai – det kræver lang tids vedholdende søgen og mere end almindelig stædighed, for ofte kræver det også talent, øvelse og hårdt arbejde. Men har du ført fundet det, får du ro og ved, at resten af din tilværelse vil give mening, fordi tid og sted ophører, når du først er fordybet i dit særlige forehavende. Har du fundet dit ikigai? 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s