Onsdagsvelvære


Hvad: Kombucha

Ditte har en stor viden om kombucha og har bla. i samarbejde med Årstiderne udgivet en bog om fermentering. Her fortæller Ditte om Kombucha.

Kombucha er fermenteret te, hvor en symbiose af bakterie- og gærkulturer (SCOBY = symbiotic culture of bacteria and yeast) arbejder sammen og omdanner den tilsatte sukker i tevandet til alkoholer, organiske syrer og andre næringsstoffer, som både giver kombucha sin perlende fornemmelse og smag og sin probiotiske effekt. Kombucha er en sund og læskende drik og indeholder vitaminer, aminosyrer og bakteriekulturer, som alle styrker tarmen og de metaboliske processer i kroppen. Inden du går igang med at lave kombucha skal du anskaffe dig en scoby eller kombucha-moder – uden en scoby kan du ikke lave kombucha. En scoby kan købes over nettet eller du kan være heldig at din nabo, veninde eller søster brygger kombucha og du derigennem kan få en scoby. Kombucha smager syrligt og sødt og let perlende. Jeg drikker en smule inden min morgenmad, og det er super godt for min fordøjelse. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s