Vi er på farten i dag og har lakeret neglene røde med en af de gode. Nemlig en 5 Free Formula neglelak. Og hvad er så det? Ser du, mange neglelakker gemmer på små beskidte hemmeligheder. Nemlig de fem størsten bad boys af farlige ingredienser i neglelakkens verden. Heldigvis for os forbrugere er der kommet flere neglelakker på markedet, som holder sig  langt væk fra de her bad boys.

Neglelak fra Idun Minerals uden de fem værste bad boys

IDUN Minerals er et af de mærker, der laver neglelak, som er formuleret ud fra 5 Free Formula. Deres neglelak indeholder INGEN af de nedenstående ingredienser.

  • Toluene er et opløsningsmiddel med en stærk lugt. Indånding af dette er ikke anbefalet da det kan medføre kvalme, svimmelhed og træthed. Det er i øvrigt forbundet med fødselsdefekter.
  • Dibutyl Phthalate (DBP) er et ofte anvendt plastificeringsmiddel, et stof som anvendes til at ændre propotioner på plastikken. Der er flere typer af phthalates og DBP er én af dem. Nogle phthalates er mistænkt for at være så skadelige at de er forbudt I alt legetøj og børneartikler. Det er desuden giftigt for fostre og kan medføre medfødte misdannelser.
  • Formaldehyd er et stof som mange anvender. Det kan findes I lim på træfiberplader, I tøj eller til at ændre farver. Dampene kan udløse astma og stoffet er også kendt som carcinogen, dvs. det er kræftfremkaldende.
  • Formaldehyde resin er et biprodukt til formaldehyde og anvendes ofte til overfladebehandlinger eller I lim. Det er ikke så farligt som formaldehyde men kan føre til allergi.
  • Camphor er et stof som kan medføre en gul farve og fjerner næring fra dine negle.

På billedet har vi taget den smukke farve ‘Rubin’ på fra Idun Minerals. Brug en base coat under og en top coat øverst. Så får du det mest holdbare resultat.