– Reklame for Juhldal –

For at holde en moden hud fugtet og velplejet er det en rigtig god idé at bruge serum under din dagcreme. Ofte har vi travlt om morgenen, men vi sørger altid for at holde aftenrutinen ved lige, så huden bliver plejet godt til natten. Men er en god creme ikke nok, og hvorfor egentlig anvende serum?

Hvad er serum og hvorfor skal du anvende det i din hudplejerutine?

Et serum er en koncentreret tilføjelse til din hudplejerutine. Den forstærker effekten af den hudpleje, du allerede bruger. Et serum er altså et mere målrettet hudplejeprodukt med en højere koncentration af aktive ingredienser end cremer. Serum anvendes på din hud lige efter rensning, men før fugtighedscreme med det formål at tilføre de aktive ingredienser direkte ind i huden.

Hvordan virker Serum til ansigtet?

Molekylerne i serum er mindre end i almindelige cremer og olier, og det tillader de aktive ingredienser at trænge dybere ned i huden i stedet for at ligge på det yderste hudlag. Serum kan altså tilbyde stærkt koncentrerede doser direkte til huden, hvilket gør dem gode til at målrette specifikke problemstillinger.

Hvis du er meget udenfor i løbet af en dag kan du for eksempel bruge en anti pollution serum som No. 4 fra Juhldal, som du ser på billedet. Den beskytter mod forurening, stabiliserer hudens cellemembraner og trækker porerne sammen. Den indeholder mild frugtsyre, så vælg sørg for, at din dagcreme er uden syre, hvis du vil kombinere med Face Serum No. 4 (se vores tips omkring dette emne nederst i artiklen).

Sådan bruger du serum

Husk, at du altid skal bruge dit serum under din creme, da cremen ellers blokerer for serummets virkning.

1. Rens

Start med at rense huden. På den måde bliver ingredienserne i serummet lettere absorberet. Et godt tip er at påføre serummet allerede mens huden er let fugtig efter rens.

2. Påfør serum

Påfør 2-4 dråber på håndryggen og prik det forsigtigt over hele ansigtet – undgå området omkring øjnene. Smør derefter ud med blide strøg. Pas på med at overdosere, så du ikke ender med en klistret fornemmelse i ansigtet. For Face Serum No. 4 skal du bruge ca. en halv pipette.

3. Påfør creme

Lad gerne serummet virke i omkring 2-5 minutter, inden du påfører creme. Det giver serummet tid til at trænge dybt ind i huden, og giver de aktive ingredienser plads til at virke

Vidste du at:

  • Serum med C-vitamin kan mindske alderspletter og at det stimulerer ny vækst af kollagen?
  • Retinol og niacinamid er god at anvende, hvis du vil tage kampen op mod rynkerne
  • Hvis du har sensitiv hud, så pas må med at bruge for mange kraftige ingredienser på én gang. Hvis du for eksempel bruger en serum med syre (f.eks. c-vitamin), så undgå syre i din creme, og det samme gælder, hvis du anvender en serum med Retinol, så vælg en ansigtscreme uden dette.

Kilde: Harvard Health.

Læs mere om danske Juhldal her, hvis du interessere dig for danske brands, der laver naturlig hudpleje.