Som forbrugere af mode kan alle gøre en kæmpe forskel for miljøet ved at aflevere alle former for tekstiler til genbrug.

På den måde kan vi fortsat forsvare at blive ved med at blive ved med at elske og købe nyt, fordi vi kan være med til at reducere mængden af naturressourcer i nye materialer. Alle former for genbrugsordninger og -initiativer er bedre end at tøj går til spilde på loftet eller ender som affald.

I uge 6 giver H&M dobbelt op på vouchers, når man afleverer en pose med brugt tøj i H&M-butikkerne. Alt tøj og tekstiler fra alle brands kan afleveres, både det der kan bruges igen, men også det der har levet livet fuldt ud som de udslidte jeans, udtjente håndklæder eller strømpen, der mangler en makker.

Når tøj og tekstiler bliver afleveret i H&M’s butikker overtages de af H&M’s samarbejdspartner, som sorterer tøjet ud fra ’affaldshierarkiet’ og dermed efter om tøjet kan genbruges som second hand, om dets stand er så det i stedet kan anvendes som klude eller måske isoleringsmateriale i biler – eller om det kan nedbrydes til fibre og indgå i nyt tøj. H&M har ikke noget med denne proces at gøre, men for hvert kilo tøj, der indleveres i H&M, doneres et beløb til en lokal velgørenhedsorganisation (Røde Kors i Danmark) ligesom et andet går til forskning i genbrug gennem H&M Foundation og materialer som indsamlingsbokse i butikkerne.

 

 

Reklame Reklame Reklame