Reklame for Carlsberg Byen

Allerede når man passerer Carlsbergs gamle elefanter fornemmer man den hyggelige ånd fra det gamle Carlsberg. Netop det har Carlsberg Byen formået at få til at smelte sammen med den nye bydel. Allerede nu er det spændende at gå rundt i de små passager mellem husene, og der er gang i livet i Carlsberg Byen med butikker, cafeer og legepladser.

Hvis du er nysgerrig på, hvad Carlsberg Byen kan tilbyde nu og på sigt, kan du hver søndag mellem kl. 13.00 – 15.00 besøge showroomet, hvor du kan se på lejligheder, høre mere om Carlsberg Byens historie og se på det gamle maskineri. Har du børn, kan de se film eller hygge sig i cafeen, mens du oplever nogle af de kommende lejligheder gennem en utrolig virkelighedsnær virtual reality-gennemgang (VR).

udsigt Carlsberg Byen De to ovenstående billvier viser den vanvittigt smukke panoramaudsigt, du kan opleve gennem VR-brillerne.

Her får du et headset på, hvor du selv kan gå på opdagelse i en lejlighed. Vel at mærke en lejlighed, der slet ikke er bygget endnu! Du kan blandt andet gå gennem alle rum og fornemme lejlighedens størrelse. Derudover kan du selv se, hvordan rummet ændrer sig, når du skifter fronter på køkkenelementerne og vælger mellem forskellige gulve. Du kan ikke mindst opleve den vanvittige smukke panoramaudsigt over hele København fra lejlighedens store vinduer og fra altanen. Det kan måske være svært at forestille sig, hvor virkelighedsnært det er. Derfor kan du på vores instagramprofil se optagelserne, hvor vi afprøver det og få en bedre fornemmelse af det. Læs meget mere om den oplevelse HER.

Ved åbent hus vil der desuden være tre boligrådgivere, som kan fortælle dig mere om de kommende områder. Her kan du få at vide, om der kommer restaurant og butikker ved siden af den lejlighed, du er interesseret i eller om den ligger i et mere familievenligt område.

Du finder showroomet i den gamle Maskincentral på Pasteursvej 7, 1799 København V.

showroom carlsbergbyen

Her er caféen i showroomet

carlsbergbyen showroom

De oprindelige maskiner står stadig i Showroomet, hvor du også prøver VR.

Lidt om byggeriets bæredygtighed

Carlsberg Byen lever op til de krav, der stilles inden for bæredygtighed i byggeri i dag. For eksempel bliver flere af bygningerne i Carlsberg Byen opført i genbrugsmursten. De fredede og bevaringsværdige bygninger, der tidligere har været brugt til bryggeri, bliver transformeret, så de kan få nyt liv indeni med de gamle, historiske og smukke facader. Historien og de historiske bygninger er en vigtig del af Carlsberg Byens DNA, og det er også vigtigt i den nye arkitektur, der visuelt læner sig op ad de omkringliggende bygninger. For eksempel er Lagerkælder 3, transformeret til Hotel Ottilia. Derudover er Dipylon Hus, der tidligere har indeholdt maltsiloer, forvandlet til kontorbygning med restaurant i bunden, der åbner senere på året. Brostenene fra Fra Ny Carlsberg Vej ligger lige nu på depot og vil blive lagt tilbage, når byggeriet er færdigt ligesom Allen bliver genetableret med træer.

Læs mere om Carlsberg Byens historie her og de fredede bygninger her.

Mere om Carlsberg Byen

carlsbergbyen miniformat

Familievenlige lejligheder og godt indeklima

I de kommende boligbyggerier er der lagt vægt på at optimere pladsen, så du for eksempel kan købe 4-værelseslejligheder helt ned til 80 kvm. I starten af 2016 bad Carlsberg Byen en række arkitekter gentænke den moderne storbybolig. Formålet var  at kunne tiltrække børnefamilier, der havde svært ved at finde en bolig i byen med nok værelser. Grundtanken var, at man ved at optimere og komprimere boligen kunne skaffe plads til flere rum på færre kvadratmetre og fokusere pladsen der, hvor familien er samlet og opholder sig mest.

Første eksempel på den nye type boliger blev præsenteret for køberne i 2017, som tog godt imod dem. I de tårne, der opføres frem mod 2020, vil samme model blive anvendt. Priserne på en moderne familielejlighed med udsigt over Københavns tage vil dermed kunne holdes på et lavere prisniveau end ellers.

Der er også tænkt på et sundt indeklima, og i alle boligerne er der ventilation i hvert rum. Der er konstant udluftning og cirkulation af frisk luft i hele boligen. En fordel ved nybyggede boliger er, at boligen holder bedre på varmen, hvis man sammenligner med ældre lejligheder. Generelt set sparer man både klimaet og sin egen varmeregning for en udgift ved at bo i en nybygget bolig.

Livet i Carlsberg Byen

Carlsberg Byen har stor respekt for at få den nye bydel til at smelte sammen med de fredede haver og de omkringliggende bygninger på Vesterbro. Dette er tænkt ind i hele planlægningen af bydelen. Bydelen, som er fire gange større end arealet af Tivoli, bliver desuden delt op i zoner, så der vil være familieområder med grønt og legeplads og derudover nogle mere bylivsprægede zoner med cafeliv og så videre. De forskellige områder og deres historie kan du læse mere om

For eksempel ligger Mineralvandshuset som nabo til en række fredede bygninger samt den grønne J.C. Jacobsens Have – og Dahlerups Tårn ligger mere bynært med Bryggernes Plads som nærmeste nabo. Lejlighederne i Dahlerups Tårn er dem, du kan opleve med VR-brillerne, og der er lejligheder op til 21. etage.

Ved årsskiftet åbner Visit Carlsberg desuden op igen, hvor der vil være mulighed for ølsmagning, at se bryggerheste og en masse andet. Der vil være mange byrum, hele 25 for at være præcis. Alle dem kan du læse mere om her. Det er interessant læsning, hvis du interesserer dig for byplanlægning og byliv generelt. For hvert byggeri kan du desuden læse om historien og den zone, det ligger i. Det vil du opdage, når du bevæger dig rundt på hjemmesiden.

De fleste af lejlighederne er ejerlejligheder og erhverv, men der vil også være 600 boliger, som bliver lejeboliger i alment boligselskab.