Reklame for Rabens Saloner

Vi besøgte for ganske nyligt Rabens Saloner i deres smukke og rå lokaler på Amerikavej i København. Vi var der blandt andet for at tale om deres historie, og deres produktion og ikke mindst for at se på de lækre produkter de har i deres sortiment indenfor både bolig og mode.

I dag får du historien bag Rabens Saloner, men følg med, for vi deler snart endnu flere spændende nyheder fra Rabens Saloner.

Historien om Rabens Saloner

Rabens Saloner blev grundlagt i 2007 af Birgitte Raben, som stadig sidder bag roret den dag i dag. Designteamet i Rabens Saloner sidder i København, men de fleste produkter bliver produceret på Bali, som er en stor del af brandets DNA. Her bor Birgitte seks måneder om året. På Bali udvælger hun nøje samarbejdspartnere og produkter, som ender i butikkerne hjemme i Danmark. Her samarbejder hun tæt med et team af lokale håndarbejdere/håndværkere og indfarvere.  De medarbejdere er essentielle i produktionen af det eklektiske tøj, hvor østen møder vesten i tøjets udtryk. Designet er tidsløst og har fokus på at kunne blive brugt mange år frem, både på grund af stilen og kvaliteten.

ravens saloner bæredygtighed

Farvehuset på Bali og håndteringen af vand i produktionen.

Mange kender nok Rabens Saloners signatur-style. Nemlig tye dye i alverdens kombinationer. Rabens Saloner har deres eget farvehus på Bali. Her samarbejder de tæt med de ansatte omkring indfarvningen af deres tekstiler. I stedet for at arbejde på farverne ud fra Pantone-kort, bruger de i stedet referencer som for eksempel træstammer eller en sol-afbleget lænestol. Nogle gange ender de ud i forventede farver afhængigt af, hvordan de vælger at tørre tøjet efterfølgende. Som de siger, så kan små uheld ofte resultere i smukke mønstre.

Rabens saloner Bali

Foto: Morten Bjarnhof

Vandet, der anvendes til at indfarve tekstilerne, bliver kørt gennem husets rensningssystem efter brug, så det altid overholder myndighedernes tjek.

Rabens bali

Foto: Morten Bjarnhof

Rabens bali

Foto: Morten Bjarnhof

Derudover gør Rabens Saloner det bedste for at udnytte så meget af tekstilerne som muligt for at minimere spild. I butikkerne sigter de desuden efter at have plastikfri zoner, så du ikke får en plastikpose med, når du handler tøj og interiør.

rabens saloner tie dye strik

Ansvarlig produktion og tanker omkring bæredygtighed

”Essensen for Rabens Saloner er følelsen af, at alt er lavet med hjertet. Klæderne er ofte håndlavede og håndfarvede ved hjælp af traditionelle håndværksmetoder, hvorfor ikke to tie-dye styles er ens.” – Birgitte Raben, kreativ direktør

Rabens Saloner bygger på langvarige relationer og ansvarlig produktion. De lokale medarbejdere og deres familier har været med siden virksomheden begyndelse, og relationen er blevet noget nær familiær mellem medarbejderne og Rabens Saloner. Her sørges blandt andet for medarbejdernes børns skolegang. Der hersker en stor respekt mellem både Birgitte og hendes ansatte på Bali. Hun har én pottemager, som producerer de håndlavede krukker, som de fleste nok kunne ønske sig i deres hjem. Efterspørgslen på krukkerne er vanvittig stor, men Birgitte holder fast i at de ikke kan sælge flere end hendes pottemager kan følge med i, da hans vilkår på ingen måde skal forringes.

Desuden holder butikkerne kun udsalg to gange om året, og tror ikke på idéen om udsalgsdage og black friday tilbud generelt, hvor priserne presses i bund. Så holder de hellere et lagersalg i forbindelse med udsalget, og det som ikke bliver solgt her går til velgørenhed. Nærmere bestemt Røde Kors i Østeuropa og Afrika.

Glæd dig til at høre endnu mere om Rabens Saloner i nærmeste fremtid. Vi er vilde med historien bag brandet og glæder os til at sætte fokus på deres smukke univers.

Butikker:

FLAGSHIP STORE

MØNTERGADE 19
1116 COPENHAGEN K
PH: +45 3115 3113
CPH@RABENSSALONER.COM

Åbningstider:
Mandag-fredag: 10:00-18:00
Lørdag: 10:00-16:00
Søndag: Lukket

INTERIOR STORE

AMERIKAVEJ 15A
1756 COPENHAGEN V
PH: +45 4692 9090
FURNITURE@RABENSSALONER.COM

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 09:00-17:00
Fredag: 09:00-16:00
Første og sidste lørdag i måneden: 10:00-14:00
Søndag: Lukket