Fra slut marts kan drømme og planlægning for sommer og egne afgrøder i køkkenhaven begynde at spire. Marts kan både byde på kolde vinterdage og skønne, lune solskinstimer.

Indenfor kan man sidde med en kop kaffe og forberede sig. Det er igen tid til at køre i havecentret og indsnuse duften, mens man supplerer indkøbslisten med flere nye frø.

Med en vækstlampe eller et mini-drivhus, kan du starte med at forspire. Ellers skal du vente et par uger, da dine planter bliver lange og ranglede af mangel på lys.

Det er ikke for tidligt at starte i haven, og det er stadig lyst når de fleste kommer hjem fra arbejde – Gå en tur hver dag og se hvad der er på vej op, hiv lidt ukrudt op og oplev hvordan alt folder sig ud.

I Marts kan du begynde at flytte buske, hvis det er muligt for frosten. Brænde fliser og grusgange for ukrudt. Klippe staudetoppe ned. Klargøre plæneklipperen. Beskære frugttræer hvis du ikke nåede det i sommer. Plant forårsblomster ud i krukker og bede (når frosten er væk). Grav kompost i køkkenhaven, samt gøre drivhuset rent. I slut marts kan man gøde alle roserne første gang., og husk at lug – det du får væk nu spreder sig ikke:)