På Vesterbro ligger den sociale handelsgade, som vi efterhånden har skrevet en del om (se artikler om Saxogade her), da det er en god sag vi gerne vil støtte op om. En af butikkerne på gaden er børnetøjsbutikken Heidi og Bjarne, som efterhånden har ligget på hjørnet i en del år.

Hos Heidi & Bjarne sælger de børnebrands, som for eksempel Soft Gallery, Konges Sløjd og Comme Ci Comme Ca blandt mange andre. Derudover sælger de lækker second hand, redesign samt varer som er produceret på deres eget værksted. Netop sidstnævnte varer ligger der en fin historie bag, men den venter vi lige lidt med. Så hæng på.

Når du handler hos Heidi & Bjarne, handler du i den gode sags tjeneste, da alt overskuddet fra butikken går til Settlementets arbejde med socialt udsatte borgere. De kalder sig selv “A different kind of charity shop”.

Butikken drives af et par ansatte, ca 10 frivillige og syv borgere som er i et særligt arbejdsforløb. Arbejdsforløbet er en del af et projekt, hvor man arbejder med at opkvalificere og støtte borgeren ved at tilbyde meningsfuld beskæftigelse med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer og situation, så de på sigt kan få kontakt til arbejdsmarkedet igen. Webshoppen er altså en rummende arbejdsplads og et inkluderende fællesskab, som du er med til at støtte op om, når du handler hos Heidi & Bjarne. I Settlementet på Vesterbro arbejder de ud fra en grundlæggende ide om, at alle har værdi og noget at bidrage med.

Heidi & bjarne webshop

Nu med webshop

Nu har den socialøkonomiske butik altså fået en webshop, så alle jer der ikke bor i nærheden også kan handle fornødenhederne ind til jeres børn samtidig med, at I støtter en god sag. I finder Heidi & Bjarnes webshops HER, hvor I altså kan gøre nogle gode køb af både børnetøj og børneværelsesinteriør. Der er også deres lagersalgssektion, hvor du kan købe Soft Gallerys tidligere kollektioner til en meget favorabel pris.

 

 

Værkstedet i Settlementet

Vi lovede jer at vende tilbage til historien om varerne, der produceres i Settlementets eget værksted. Som en del af tilbuddene til de udsatte borgere som er i et forløb hos Heidi & Bjarne og resten af Settlementet er der også et værksted, hvor borgerne med udgangspunkt i eget overskud kan være med til at producere nogle af de varer, som sælges i butikkerne. Det kan for eksempel være perleøreringe, smukke nøgleringe flotte produkter i træ og meget andet. Her i værkstedet kan borgere, som måske ikke er klar til at stå i butikken eller cafeen på gaden, være beskæftiget med projekter, hvor de kan er med til at skabe noget meningsfuldt der sælges i butikkerne og på den måde giver tilbage til projektet.

ADRESSE & ÅBNINGSTIDER:

Istedgade 85, 1650 København V
Telefon 33 31 12 45

Alle hverdage: 10:30 – 17:30
Lørdag: 11:00 – 15:00
Søndag: Lukket