Annonce i form af reklamelinks. Reklamelinks her i teksten markeret med *

Det siges, at Himalayasalt har en række gavnlige effekter på kroppen og indendørsmiljøet. Når saltkrystallerne fra Himalaya-saltet bliver varme, reagerer de med det vand, der er i luften og skaber negative ioner.

Udgivelsen af negative ioner gør det muligt for kroppen at producere mere serotonin. Serotonin er det stof afgiver en generel  lykke i hjernen, og derudover har det også en stor betydning for vores mave-tarm system.  Negative ioner har også en effekt på indeklimaet og kan afhjælpe et dårligt indeklima.

Negative ioner findes helt naturligt udendørs, så du kan blive eksponeret for dem ved at gå en tur i regnvejr eller gå langs vandet. Hvor stor en mængde af ioner, himalayasalt udskiller ved opvarmning, og hvor meget denne mængde hjælper, er dog ikke bevist. Alligevel syntes vi, at det kunne være fint at bruge i en hjemmelavet diffuser med levende lys og æteriske olier.

Sådan laver du din egen diffuser med Himalayasalt og æteriske olier

Når du udvælger de æteriske olier, kan du dykke lidt ned i deres egenskaber for at finde nogle, som rammer lige ned i dit behov. Vi valgte til denne diffuser at bruge nogle æteriske olier, som siges at have en virkning mod hovedpine.

Vi brugte:

himalayasalt æteriske olier diffuser

Sådan gør du

Hæld Himalaya-saltet i en skål og bland de æteriske olier i. Rør godt rundt og hæld derefter blandinden i en pæn skål. Pres lyset ned. Tænd det og sæt dig med noget, som får dig til at slappe af. Det kan være strik, et magasin eller bare en rigtig god serie. Her kan vi anbefale Mrs. Fletcher på HBO Nordic. Har I mon set den?

Er du til en mere frisk duft, og bliver ovenstående lige en tand for alternativt til dig, så kan du med fordel vælge en kombination med rosmarinolie og citronolie. Den er også rigtig god.

De æteriske olier og deres egenskaber

Olibanumolie

Olibanum har en afslappende virkning og kan bruges til meditation, det bruges i nogle naturlægemidler til lindring af angst og depression.

Lavendelolie

Lavendelolie har en afslappende effekt og kan hjælpe med at reducere spændinger. Det kan også hjælpe med indre ro i centralnervesystemet, og er derfor godt ved søvnbesvær. Da spændinger og søvnmangel er typiske årsager til hovedpine, har vi brugt lavendelolie i den her opblanding.

Pebermynteolie

Når pebermynteolie anvendes ved at smøre på tindingerne har det en gavnlig effekt på hovedpine. Vi har valgt at bruge den i den her duftblanding for at få dens opfriskende og antibakterielle virkning.


SE OGSÅ HVORDAN DU LAVER GENANVENDELIGE OG VELDUFTENDE STØVKLUDE