Vi har på vores rundtur efter seje, bæredygtige initiativer fundet det hyggelige spisested Hope Organic. Vi har sat et interview op med Nicklas Starcke, som ejer Hope Organic sammen med sin ven Mikkel Funder.

Vi tropper op på en varm sommerdag og møder både Nicklas og Mikkel med det samme i fuld vigør ved juicebaren. Sammen sætter vi os ud på gaden og bliver kølet ned med en Hope Califarnia Dreaming og begynder interviewet.

I sin tid startede Mikkel stedet under navnet Hope Bar, som var et 100% økologisk spisested. For halvandet år siden kom Nicklas dog til og navnet blev ændret til Hope Organic. De lagde konceptet om, og valgte at lade menuen bestå af 80% vegetarisk og 20 % kød. På den måde kunne de nemlig udvide deres målgruppe. Måske endda medvirke til at nogle kødspisere får øjnene op for, hvad vegetarretter kan. Udover ændringen til 80/20, besluttede de to ejere, at alle råvarer skulle være økologiske, og at de ville tænke bæredygtighed ind i deres koncept.

hope organic Nicklas starcke

Samarbejde med Aarstiderne og fokus på økologi og bæredygtighed

Med Aarstiderne i ryggen som leverandør af kvalitetsfødevarer og sparringspartnere på menukortet har de sammensat smagsfulde bowls og sunde juicer – alt sammen 100% økologisk, hvilket må siges at være lidt af en bedrift. Som noget nyt er der også kommet lækre vegansk burgere på menuen.

Udover fokus på økologien har de også fokus på sundhed og bæredygtighed. Bl.a. ved at rense vandet de bruger for pesticider samt at anvende 100% kompostabelt emballage og træ-service. Hos Hope Organic får du desuden et stempelkort, hvor kunderne for hver 10. bowl får plantet et træ et sted i verden, som de altid kan spore med en GPS-kode. Derudover er den 10. bowl i øvrigt gratis.

juices hope organic

Unge og autodidakte med en passion

På Copenhagen Notes blev vi overraskede over at opdage, at de to iværksættere Nicklas og Mikkel er bare 22 år, autodidakte  og allerede har flere spisesteder i København. De har kendt hinanden i 5-6 år og har ved siden af Hope Organic også produktionsselskabet Motion Media, som laver reklamefilm og content. Allerede som 16-årig startede Nicklas sin første virksomhed, som han senere solgte for at satse sine kræfter på noget mere meningsfuldt. I 2017 gik han så ind i Hope Organic, da bæredygtighed og økologi har fået større betydning for ham gennem årene, og han så et stort potentiale for at udvikle restauranten i den retning og gøre noget for miljøet. Samtidig tænker de socialøkonomi ind i den bæredygtige profil og samarbejder med Jobcenter København for at hjælpe udsatte borgere tilbage på arbejdsmarkedet på en nænsom måde.

I april i år åbnede Mikkel og Nicklas endnu en Hope Organic i Boltens Food Court. Drømmen er at udvide til andre storbyer som for eksempel Aalborg eller Oslo. Derudover sælger de også catering til arrangementer og er netop kommet på Just Eat, så vi på en doven aften, kan bestille de sunde salatbowls hjem til os. Vi vil følge spændt med i udviklingen, for en ting er sikker. Der kommer helt sikkert til at ske flere spændende ting med de to entreprenante herrer bag roret.

HOPE Organic åbningstider:

Larsbjørnsstræde 7:

Mandag– lørdag: 11:30-21:00
Søndag: 11:30-16:00

Boltens Food Court:
Mandag- torsdag: 11:00-21:00
Fredag – lørdag: 11:00-22:00
Søndag: 11:00-20:00