Lørdagsleben

//Lørdagsleben

Lørdagsleben


Hvad: Christiania

Fristaden, eller Staden, som området også kaldes blev etableret i 1971, da såkaldte slumstormere besatte det gamle militærområde og de tilhørende bygninger. I dag er det en af Københavns største og mest besøgte attraktioner. 

Du kan slentre en tur og opleve alternativ levevis og arkitektur, se på farverige vægmalerier og sjove skulpturer, shoppe i de små boder eller besøge en af områdets spisesteder – nyde en kold øl, en kop kaffe eller et måltid mad. Der er ofte kulturelle tilbud på Christiania, og kommer du til København i december, må du ikke snyde dig selv for et besøg på Christianias eksotiske og meget stemningsfulde julemarked i Den Grå Hal. Sommeren igennem er der faste rundture på Christiania, hvor en af fristadens beboere guider rundt. 

Man skal dog være opmærksom på at Christiania har haft en kontroversiel tilværelse og stadig er et omdiskuteret område, blandt andet på grund af hashhandel. Når du færdes på Christiania, er det derfor vigtigt, at du følger anvisningerne, der er på skiltene ved indgangen. Her står blandt andet, at besøgende ikke må fotografere, løbe og tale i mobiltelefon på området, især i og omkring Pusher Street.

Nemoland er en af Christianias hyggelige områder med bar, café og spisested, og har sommeren igennem gratis søndagskoncerter.

Koncerterne kører indtil 25. August – hver søndag er der 2 koncerter, én klokken 18.00 og en igen klokken 20.00. Indimellem bliver der også klemt et show ind kl. 19.00.

I år er det navne som blandt andet Gnags, MC Einar, Joey Moe, Fallulah, Thøger dixgaard, Alberte, Rugsted & Kreutzfeld, Spectors, Emil stabil, Klumben og Raske penge og mange flere der kigger forbi Nemoland.

By |2016-06-18T06:00:28+01:00juni 18th, 2016|København|0 Comments

Leave A Comment

%d bloggers like this: