(Artiklen indeholder reklamelinks, som er markeret med *)

Har du også tendens til ekstra tør hud eller ligefrem eksem, når årstiderne skifter? Det er du ikke alene om. Naturlige olier kan bruges til at lindre den tørre hud. Den kan ikke kurere dig for eksem, men det kan lindre og reducere irritation og kløe.

Eksemhuds (børneeksem/atopisk eksem) barriere er anderledes end ikke-eksemhud og har sværere ved at holde på fugt, hvilket skaber tørheden og eksemen. Derfor er det en god idé at tilføre for eksempel olie, da det kan styrke hudens barriere og dermed holde bedre på fugten.

Du kan anvende forskellige olier til tør hud – for eksempel har kokosolie vist sig at havde god effekt på mange hudproblemer, da den har antiimflammatoriske egenskaber og beskytter huden. Det kan du dykke dybere ned i her eller her.

Vi er selv glade for at bruge abrikoskerneolie, og  Face & Body-olien fra Juhldal har stået på badeværelset som en fast bestanddel gennem mange år. Den består af 100% ren koldpresset abrikoskerneolie, og den er duftfri og uden anden tilsætning. Du kan påføre olien, så snart du har duppet dig tør med håndklædet, så huden stadig er let fugtig. Vores oplevelse er, at olien så trænger hurtigere ind. Den er fantastisk at have i både *stor størrelse med pumpe, til efter badet, men også i en *rejsestørrelse til ferierne

olie til atopisk eksem børneeksem

Ekstra tips:

  • Abrikoskerneolien er også god at bruge som makeup-fjerner på en vatrondel eller endnu bedre – en genanvendelig bomuldsrondel. Vi har fundet to forskellige fine guides til, hvordan du laver dine egne, smukke bomuldsrondeller. Se dem her og her.
  • Du kan også bruge abrikoskerneolien til at pleje dine neglebånd.