Mandagsvisit

//Mandagsvisit

Mandagsvisit

Hvem: Karen Pallisgaard

Journalist, forfatter og yogalærer. Karen har sin egen virksomhed, hvor hun skriver, underviser og holder foredrag. Hun blogger for Huffington Post og afholder desuden yogaretreats i ind- og udland. 

Karen har tidligere udgivet bestselleren Begynderyogabogen (2014) og er nu aktuel med Gravidyogabogen (2016) samt Langsom Livsstil, der kommer til november. Læs mere på karenpallisgaard.com


Man skal være iført en krøllet hørbuks, have hennafarvet hår, dufte af røgelse og bede til gamle indiske elefantguder for at være en yogi. Det var jeg sikker på, inden jeg for alvor prøvede yoga – Det gjorde jeg i mit virke som journalist, hvor jeg blev sat til at undersøge og skrive om, hvorfor yoga var ved at blive populært herhjemme. Efter blot en uge mærkede jeg min krøllede computerkrop folde sig ud. Jeg blev hurtigt rankere, roligere, gladere og noget mindre fordomsfuld. Jeg fandt ud af, at yoga er for alle. At det aldrig er for sent, og at man altid er god nok til at begynde på yoga.

Dette blev senere min motivation til at skrive bestselleren Begynderyogabogen. Den blev startskuddet for mig til at springe ud som selvstændig og starte min egen skrive – og undervisningsvirksomhed. Livet foldede sig smukt ud – så meget at jeg lige pludselig blev gravid med et lille liv.

Jeg forestillede mig selv som en blid tilbagelænet Moder Jord i lotusstilling med den der berømte gravidglød. Jeg skulle blot hygge og meditere mig gennem ni måneder og trække vejret roligt gennem en rolig fødsel, mens jeg sippede en grøn kåljuice on the side. Virkeligheden blev dog mere præget af en grådlabil, oppustet, hormonplaget, halvhidsig kanelsneglsnarkoman, der drak flødeshots som daglig dessert. Forpustet cyklede jeg byen rundt med mine gravide hjulben og min anderøv for at finde den bedste bager. Jeg kunne ofte ikke genkende mig selv – det var slet ikke sådan her, det skulle være ifølge min plan. Ser du, jeg er vant til, at hvis jeg gør mig umage, kan jeg styre det hele og sørge for, at tingene går, som jeg vil have dem til. Pludselig stod jeg der, gravid, og kunne ikke styre noget som helst. Yoga blev min metode til at forblive nogenlunde normal og grounded undervejs (her vil min kæreste muligvis have en anden version af sandheden), til at styrke og afstresse min krop og forbinde mig med mit ufødte barn. Den blev mit faste holdepunkt, den hjalp mig med at forberede mig både fysisk og mentalt på fødslen og vigtigst af alt: til at være med det, der var og slappe af.
Det er netop essensen af yoga for mig

Det har jeg skrevet en bog om. Udover at give yogaøvelser til de 9 måneder i babybageriet, så behandler bogen emner som kønsroller, kvindekroppen, fødsel, facitlister, frygt, fællesskab og punktering af perfektionisme – Og som altid i mit arbejde, med en opfordring til at trække vejret og mærke kroppen: Vær god mod dig selv, vær tro mod dig selv, få ro på dig selv og tag dig tid til at få det bedste ud af livet – Hvad end det så er for dig. Det er blandt andet hvad min næste bog Langsom Livstil handler om.

Foto: Camilla Stephan

By |2016-08-22T11:00:30+01:00august 22nd, 2016|København|0 Comments

Leave A Comment

%d bloggers like this: