Onsdagsvelvære 

//Onsdagsvelvære 

Onsdagsvelvære 


Hvad: Velværetip af Karen Pallisgaard

Slap af! 
Sænk farten, træk vejret, mærk kroppen! 

Jeg ved godt, at one-size ikke passer til alle. Men jeg ved, at yoga er sundt. At meditation virker. At et frit og roligt åndedræt er en nøgle til nærvær, og at afslapning er vigtig.

Faktisk er det afgørende for vores livskvalitet at vi slapper af og lader op. Det kan blandt andet:

– Reducere spændinger

– Sænke blodtryk

– Give bedre søvn

– Forbedre fordøjelse

– Stabilisere stofskifte

– Højne humøret

– Balancere hormonsystemet og kropsvægten

– Kickstarte din kreativitet

En af de bedste og vigtigste yogaøvelser til dette formål er savasana, som er yogisk afspænding. Den er god træning i at komme til stede i nuet, gøre åndedræt og hjernen rolig, lette stress, reducere hovedpine og træthed samtidig med, at den afspænder krop og sind. For folk, der drøner rundt i deadlinesræset og har brug for både at sænke farten og skuldrene, er afslapning noget af det mest udfordrende at overgive sig og finde tid til. Derfor kan man starte med at lave denne stilling fem minutter dagligt og langsomt arbejde sig op til tyve minutter. Det betaler sig at tage sig tid til at få ro på.

SÅDAN GØR DU:

Læg dig på ryggen, lad armene komme ud til siden med håndfladerne opad og benene falde ud til hver side af kroppen og slap helt af i dem. Hoved og nakke ligger i naturlig forlængelse af kroppen. Pres baghovedet blidt i underlaget, så du får en naturlig nakkekurve. For at slappe helt af er det nødvendigt, at du også afstresser dine sanseorganer. Så lad tungen blive tung i munden. Lad dine øjne ‘synke’ om bag i hovedet. Slap af i panden. Giv slip i kæberne. Fokuser din energi ind i hjerteområdet og træk vejret dybt, men afslappet, inden du giver helt slip i åndedrættet og lader det passe sig selv.

Overgiv dig til gulvet og lad dig langsomt slappe mere og mere af. Giv endnu mere slip i kroppen og overgiv dig til gulvet.

Når du skal ud af stillingen, så rul om på din højre side i fosterstilling og tag nogle dybe åndedræt, inden du sætter dig op og fortsætter en dejlig dag 🙂

Foto: Kamilla Bryndum

By |2016-08-24T05:00:25+01:00august 24th, 2016|København|0 Comments

Leave A Comment

%d bloggers like this: