Sponsoreret give away for Paia Copenhagen

På vores instagramprofil kan du og en ven/veninde lige nu vinde et lækkert duftlys fra danske Paia Copenhagen. Paia Copenhagen blev stiftet i 2017 og producerer duftlys baseret på økologisk dyrket soyavoks. Soyavoks er kendt for at have mindre partikelforurening ved afbrænding i forhold til eksempelvis stearin og paraffin. Lysene kommer i håndblæste glas i smukke farver.

​Lysene fra Paia Copenhagen kommer i seks forskellige duftvarianter, som alle er sammensat af æteriske olier med hver sine kvaliteter. Så spørgsmålet er blot, hvilken duft du skal vælge. Uanset hvad, så vil de bidrage til et yderst velduftende hjem. Her giver vi dig et overblik over de forskellige dufte og nogle af deres kvaliteter:

  • Pink Pepper & Olibanum (dette kan du vinde på instagram). Olibanum har en afslappende virkning på sindet og kan blandt andet bruges under meditation/mindfulness. Olien har en træagtig, jordnær, krydret og lidt frugtagtig aroma, som er beroligende og afslappende.
  • Blackberry og Vetiver, der beroliger, afstresser og er fyldt med godhed samt antiinflammatoriske midler.
  • Eucalyptus & Cedarwood.  Eucalyptus er kendt for sin rensende effekt særligt ved forkølelse, og andre luftvejsrelaterede irritationer. Ydermere bekæmper noten inflammation i kroppen under forkølelse, hjælper på vejrtrækningen og virker opkvikkende. Cedertræsolie er en beroligende og lindrende olie, der kan hjælpe på spændinger og uro. Så tænd lyset henad aftenen, hvis du har svært ved at falde i søvn.
  • Sea Salt & Sage. Sage-olien (salvie) har eftersigende en positiv effekt på hukommelsen. Tænd det for eksempel, når du skal koncentrere dig om at læse, og se om det har en effekt for dig.
  • Amber & Wild Orchid. Duftlyset indeholder bl.a. duftnoten Violet Leaves, som er en mere frisk og maskulin duft end den traditionelle viol blomst, samt den orientalske note Amber. Amber er god mod forkølelse, da rav indeholder forskellige rav-syrer, der har vitaminlignende egenskaber, siges at bremse aldringstegn og giver en øget optimisme og positiv tilgang til livet.
  • White musk & freesia. Duftlyset indeholder bl.a. duftnoten lemon, hvilket er en meget anvendt note i aromaterapi, da den øger immunforsvaret, afgifter og stimulerer nervesystemet, ligesom den friske duft hæver vores humør.

paia soyavoks lysHvad kan du selv gøre for at holde udledningen af partikler fra lys så lav som muligt?

  • Sørg for at klippe vægen, hvis den bliver for lang
  • Beskyt lysene mod træk/luftstrøm, der får dem til at blafre
  • Hold øje med at flammen brænder roligt og ikke soder.
  • Luft altid ud efter du har haft tændte lys

Kilde: Miljøstyrelsen