Ca 20 kilometer syd for Københavns Hovedbanegård ligger ARKEN Museum for Moderne Kunst – med blandt andet en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst. Museets maritime arkitektur med den spidse stævn, der stikker frem i terrænet, har vundet anerkendelse i både ind- og udland.

ARKENs permanente samling består af nyere dansk, nordisk og international kunst – samt en hel sal med værker af den britiske kunstner Damien Hirst.

Museet har skiftende særudstillinger, der både præsenterer nye unge talenter og de største modernistiske kunstnere, samt en unik museumsshop spækket med bøger og design.

ARKENs samling

ARKENs samling indeholder flere end 400 værker. Det er dansk, nordisk og international samtidskunst primært fra perioden efter 1990.

To røde tråde løber igennem samlingen. Den ene er kunst, der handler om det moderne menneskes eksistens. Den anden linie fokuserer på den kunst, der gennem nye former, materialer og medier handler om selve kunstbegrebet.

Og lige nu og frem til 8. september 2019 kan PATRICIA PICCININIS – EN KÆRLIG VERDEN opleves på Arken.

Det er magisk, det er dragende, det er foruroligende og det er bizart – Patricia Piccininis (f. 1965) særegne verden byder på en helt unik oplevelse.

Udstillingen inviterer publikum med på en forunderlig rejse igennem en række livagtige scener, hvor hybride skabninger interagerer i forskellige hverdagsagtige situationer. I Piccininis legesyge og grænsesøgende univers har digitale og bioteknologiske muligheder formet nye hybride livsformer.

SOM NOGET NYT HAR ARKEN ART & TECH LAB DESUDEN SØSAT ET PROJEKT OM MANIPULATION OG PROPAGANDA I EN DIGITAL TIDSALDER.

Det er nyt projekt som skal klæde unge på til at forstå faldgruber og skjulte magtstrukturer i det digitale univers.

Under titlen ‘KUNSTEN at hacke fakers, trolde og haters: Disinformation, manipulation og propaganda i digital ungdomskultur’ har Arken lanceret et stort projekt, der skal klæde især unge på til at forstå faldgruber og skjulte magtstrukturer i det digitale univers. Projektet blev skudt i gang d. 4/3 med en ART & TECH Camp for unge fra hele landet og følges op af en række åbne arrangementer i foråret om kunstens og kulturens rolle i en digital tidsalder.

ARKEN ART & TECH Lab vil bruge kunstens særlige evne til at udfordre status quo, prikke til tabuer og afdække blinde vinkler til at italesætte og debattere online radikalisering, fake news, hate crimes, shaming, trolling såvel som algoritmers magt og manipulative strukturer. Leder af ARKEN Undervisning og projektansvarlig Katrine K. Pedersen forklarer: ”Med projektet tager ARKEN teknologien ind i kunstens og kulturens ramme – det er væsentligt, for det er her, det bliver muligt at forstå og afkode teknologiens påvirkning af værdier, identitet, relationer, moral og fællesskaber.”

GRATIS OMVISNINGER

Onsdag kl. 19.30 og søndag kl. 14.30.

Familiesøndag hver søndag kl. 11-16.

BESTIL EN OMVISNING: ARKEN tilbyder særomvisninger for grupper i museets udstillinger og arkitektur.

Særomvisninger kan bestilles hos ARKEN Undervisning tirs.-fred. kl. 10-14 på tlf. 43 57 34 55.

Læs mere om ARKEN og aktuelle udstillinger på ARKEN.