Annonce for Rabens Saloner

I dag vil vi fortælle jer lidt om Rabens Saloners lancering af deres nye webshop, dele et miniinterview med Birgitte, som er kvinden bag og give jer lidt historie om de fantastiske krukker fra Rabens Saloner, som mange efterhånden har stående i deres hjem.


rabens saloner emballage

Vind 1000 kr. til Rabens Saloners webshop

Den fantastiske butik Rabens Saloner har længe kun været tilgængelig, hvis du var i København. Men nu har de lanceret deres egen webshop, så alle i hele landet kan få adgang til deres utroligt smukke sager. Vi har tidligere vist fine glimt og fortalt den unikke historie bag Rabens Saloner her og her.

I butikken finder du både lækkert tøj, beautyprodukter og smukt interiør. Alt sammen håndplukket for at give kunderne det bedste af det bedste. Især beautyprodukterne tæller mange mærker, du ikke ser hvor som helst. Mange af dem er perfekte som værtindegave eller fødselsdagsgave. Når din bestilling sendes fra Rabens Saloner, bliver det pakket i en rispapirspose, som du kan se på billedet herover. Den kan du efterfølgende bruge som indkøbsnet. Det er et af de mindre, men vigtige tiltag, som butikken har valgt for at spare på ressourcer såsom emballage.

Hvis du vil have de seneste nyheder fra Rabens Saloner og så kan du skrive dig op til deres nyhedsbrev her, og være med i konkurrencen om at vinde 1000 kr. til webshoppen. Skriv en kort kommentar til indlægget her eller under Instagrambilledet her, når du har skrevet dig op. Så trækker vi en vinder blandt kommentarerne d. 1. marts.

Interview med Birgitte Raben

Hvad er din baggrund og hvad inspirerede dig til at starte Rabens Saloner?

“Jeg er gammel fashion buyer, og efter mange år i modebranchen kom jeg til et punkt, hvor jeg følte, at jeg gerne ville være den. Jeg elsker at skabe og designe universer og med lanceringen af Rabens Saloner, havde jeg nu muligheden for at lave mit eget univers.  Det startede med tøj og herefter har vi tilføjet interiør.”

Hvordan arbejder I med transparens i jeres produktion?

“Vi gør rigtig meget ud af at fortælle, både internt og eksternt, om de tiltag vi gør med vores samarbejdspartnere. Dette gør vi bl.a. med in-the-making videoer og billeder.  Vi arbejder konstant på at optimere vores eksisterende produktioner og har altid et bæredygtigt mindset, når vi skaber nye ting – det skal man have i dag.”

Hvem ser du som Rabens Saloners primære målgruppe?

“Kvinder der tør stå ud, kvinder som bærer dem selv med stolthed og ikke mindst kvinder der værdsætter, at tøjet de bærer har en historie.”

Hvad er dit yndlings-piece i ss20?

“Åh det er svært, der er jo mange… Jeg har to, vores ny tie dye Arizona Bias nederdel, den kan jeg dress fra ”am to pm” med en top eller med store strik og den matcher til mit liv, både på Bali og i København. Den anden er vores canvas jumpsuit, jeg kan godt lide strukturen – det er for mig et power-outfit…”

Hvor ser du dig selv/Rabens Saloner et år fra nu?

“Strategien er, at vi skal ud at arbejde med nogle af de helt store internationale key accounts. Farvehuset på Bali skal have tilføjet en printafdeling, og vi er i fuld gang med at installere et ny system til vores brug af vand. Det nye vil gøre det muligt for os ikke kun at rense vandet, vi bruger, men også genbruge det. Vi er i en super spændende udvikling, og alt sker selvfølgelig i tråd med fokus på bæredygtighed.”

Historien bag krukkerne fra Rabens Saloner

Rabens Saloner elsker ting, der fortæller en historie. Ting med en historie, der kun afsløres af det patinerede materiale, de er lavet af – eller ting med en historie, du kan læse som en åben bog ved blot at se på dem.

Rabens Saloners store lerkrukker er i kategorien af ting, der gemmer på en historie. Faktisk var disse smukke, næsten majestætiske udseende krukker en dagligdags hjælp i hvert hjem hos de mennesker, der bor i Indonesien. Dengang de fleste husstande i Indonesien ikke havde moderne vandforsyning. Som vandforsyning havde hvert hjem en stor krukke, som de fyldte med vand. De brugte krukken til at opbevare alt vand de brugte i huset og som deres private brønd.

Da moderne tider forandrede den enkle levevis, blev de store krukker kasserede, da de ikke længere tjente et formål.

I dag er vandkrukkerne svære at finde, da de ikke længere har værdi og tilhører fortiden. Rabens Saloner har derfor gået fra hus til hus og ringet på dørklokker i håb om, at husejerne ville have en ekstra krukke, som de måtte købe og give et nyt formål – at give karakter til et hjem eller en have med dens smukke, patinerede ydre.

Søgningen betalte sig. Det lykkedes dem at samle en lang række vandkrukker, som du i dag kan finde i Rabens butikker på Møntergade og Amerikavej.

Vi håber du har nydt at få indblik i historien og mennesket bag Rabens Saloner.

Kærligst,

Signe & Vibeke

krukker rabens saloner