Restaurant Tårnet på toppen af byen

I Restaurant Tårnet på Christiansborg kan man se København fra oven og spise i det gamle pulterkammer. I 2014 åbnede restauranten øverst i Christiansborgs slotstårn –  Der med sine 106 meter er det højeste tårn i hovedstaden(40 cm højere end rådhustårnet). I det helt særlige højloftede rum serverer Bojesen moderne fortolkninger af danske klassikere. Der er smørrebrød til frokost, konditorkunst om eftermiddagen og varme retter af danske råvarer om aftenen. Det er kokken Rasmus Bo Bojesen, der tryller med maden.

Gratis adgang til Tårnet

Med åbningen for offentligheden 2014 af Christiansborgs tårn , gav det alle interesserede mulighed for at opleve den storslåede udsigt over København, samtidigt med at de kunne nyde et måltid, eller bare en kop kaffe i Tårnets nye restaurant.

Christiansborgs øverste gemakker var indtil 2014 kun i brug som pulterkammer, men i 2012 tog Folketingets formand, Mogens Lykketoft, og det øvrige Præsidium initiativ til at få de historiske rum åbnet for offentligheden. Tårnet blev bygget i perioden 1907-1928 – og er ligesom resten af slottet tegnet af arkitekt Thorvald Jørgensen.

Adgang for alle 

Med åbningen er det blevet muligt for alle gratis at besøge en af landets mest omtalte bygninger. Indgangen til Tårnet findes i Kongeporten, som ligger i midten af Christiansborg. Der er adgang til Kongeporten fra slotspladsen og fra Indre Slotsgård via Marmorbroen og Ridebanen. I indgangen tager man elevator op til Tårnet, da det ikke muligt at tage trappen – Der kan forekomme ventetid, da der er begrænset plads.

Det danske køkken i Restaurant Tårnets restaurant

Det danske køkken i Restaurant Tårnet på toppen af det danske parlament, er som sagt styret af Kokken Rasmus Bo Bojesen.

Til frokost står den på dansk smørrebrød, med den centrale signaturret kartoffelmaden, om eftermiddagen serverer Bojesens moderne, økologiske konditori de smukkeste kager, og til aftenserveringen varierer maden alt efter sæson.

Bojesens særlige køkken

Bojesen står foruden Restaurant Tårnet, også for restauranten i Operaen og events på Axelborg i København.

Bojesen og hans team tager udgangspunkt i råvarer og traditioner fra alle egne af Danmark. Tanken er at bære velkendte retter frem i en nyklassisk variant med alt godt fra hav, skov, mark, strand og eng.

 

Åbningstider / Tidspunkter

Tirsdag – Lørdag kl. 11-21: 01/01/2018 – 31/12/2020

Læs mere om restauranter i København, fx Restaurant VeVe her.