Reklame for Fiskars

Få fat I den svære frugt med en frugtplukker

Det er lige nu og den kommende tid, at du kan udnytte naturen både i og udenfor byen og få en masse gratis frugt, som du kan fylde fryseren op med til vinter.

Lige nu er der for eksempel blommer og sensommerbær og lige om lidt bliver æblerne modne. På Amager Fælled vrimler det med brombær og blommer i disse dage. Mange har allerede været ude og samle de let tilgængelige frugter, men der hænger stadig en masse lækker frugt lidt højere oppe. Det er netop disse frugter, vi har et godt tip til at få indsamlet.

Vi har set folk gå rundt med stige derovre for at samle frugt, og vi tænkte at der måtte være en smartere måde at gøre det på. Vi har derfor temaet op med Fiskars og brugt deres smarte teleskopskaft med tilhørende QuikFit frugtplukker. Frugtplukkeren er nem at klikke på teleskopskaftet, som kan gøres virkelig langt (helt op til 240 cm), så der stort set ikke er det frugt, du ikke kan nå.

Udover at det er skønt med en masse gratis frugt, så er det tilmed bæredygtigt da frugten, der hænger højt ellers ville falde ned og gå til spilde. Win win!

fiskars frugtplukker

På sanketur med Fiskars

Vi gik på sanketur på Amager Fælled og fik en masse gode brombær med hjem. Frugtplukkerens spidser gør, at det er nemt at trække frugten af grenene, og de ryger så lige ned i bomuldsposen. Bomuldsposen kan tages af og vaskes, så det er super praktisk.

Brombær kan let fryses ned, eller du kan bruge det med det samme i fx et frugttærte, som pynt på en kage eller til en lækker marmelade. Vi har en lækker opskrift på brombærmarmelade klar til dig, så du kan gå i gang med det samme. Den kommer herunder.

opskrift på brombærmarmelade

Opskrift på Annes Brombærmarmelade

Fremgangsmåde:

  • Pluk 1,5 kg brombær.
  • Læg dem i en gryde med 2 dl vand og 1 spsk citronsaft.
  • Kog dem til de skifter farve.
  • Tilsæt 750 gr sukker og kog det i 10 min.
  • Tilsæt 4 til 5 skefulde m. rød melanin blandet med lidt sukker og rør godt i 2 minutter .
  • Marmeladen er nu færdig og kommes i skoldede glas

Bon appetit.

P.S. Hvis du ender med for meget marmelade, så kan du altid lave din egen lille vejbod og sælge ud 😉

opskrift på brombærmarmelade