Artiklen indeholder reklame for Fiskars

Er du også vild med den klassiske staude Sankt Hans Urt? Så kan vi fortælle dig, at det faktisk er ganske nemt og billigt at få den til at gro i din egen have eller i en krukke på altanen.

Sankthansurt er desuden en yderst nem plante at have, så frygt ej, hvis du ikke har grønne fingre. Stauden er også en af de planter som er pæne det meste af året.

Sankthansurt stiklinger

Sådan formerer du Sankthansurt

Klip stiklinger af og pil de nederste blade af. Sæt enten stiklingerne direkte i så- og priklejord eller i et glas vand. Efter få uger har de slået rødder.

Du kan nu plante dine små planter i i bedet eller en større potte og glæde dig til at se den vokse sig større.

Vi har anvendt en lugeklo til at rense jorden i bedet, hvorefter vi har brugt plantepinden fra Fiskars Classic til at lave et passende hul til vores stikling.

Sankthansurt stiklinger

Sankthansurts voksested

Voksestedet skal være solrigt og ikke for fugtigt – faktisk kan Sankthansurt klare en del tørke, før den står af. Den har nemlig gode vandresserver i sine kraftige blade. Det yderste kraftige lag på bladene er desuden med til at forhindre vandet i at fordampe.

Lad Sankthansurt stå med sine stile vinteren over, og klip den først ned, når de nye friske skud viser sig i foråret.

I dette bed har vi stiklinger fra både den grønne og den mørkerøde Sankthansurt. Derudover har vi plantet Hosta og en Eucalyptus, som er vinterhårdfør ned til minus 20 grader.

Sankthansurt stiklinger Fiskars