Saxogadefesten & de 17 verdensmål

Den 31. august inviterer Settlementet til den årlige Saxogadefest. Som sidste år, bliver det en dag med koncerter, medrivende talks og workshops, sjove aktiviteter for familien og ikke mindst ægte og nærværende lokal hygge. I år tager Saxogadefesten et kvantespring ud i fællesskabets univers, da gadefesten i år omhandler FN’s 17 verdensmål!

“I Saxogade og Settlementet har vi i 108 år arbejdet for at udviske sociale skel og hjælpe socialt udsatte – uanset hvor de hver især er i deres liv. Vi tror på et mangfoldigt København, hvor der er plads til alle, ligegyldigt hvad deres individuelle baggrund er. Alle er velkomne og vi glæder os til at se alle til vores årlige Saxogadefest, der udover mangfoldighed også vil handle om FN’s 17 verdensmål!” fortæller Aja Kristoffersen, Settlementets fællesskabs- og frivilligkoordinator.

Saxogadefest Foto: Anja Anna Nielsen, Settlementet

Hvordan spiller de 17 verdensmål ind i en gadefest?

“Når vi i år har valgt at omdrejningspunktet for Saxogadefesten er de 17 verdensmål, er det fordi at vi i Saxogade og Settlementet, kan nikke genkendende til mange af de målsætninger som FN har sat. Med emner som bekæmpelse af social ulighed, bæredygtigt klimaarbejde med mere, er det klart at disse emner ikke er noget, der kan løses individuelt. Vi er nødt til, at være sammen om at løse verdens udfordringer, således at vi kan skabe et retfærdigt og bæredygtigt samfund hvor alle har hver deres unikke plads.

Vi løser måske ikke de globale udfordringer på én fest, men med Saxogadefesten mener vi, at vi kan skabe et fokus på de 17 verdensmål og derved tage de første skridt på vejen mod et bæredygtigt samfund – både klimamæssigt og menneskemæssigt. For eksempel har vi i år sat hårdt ind på temaet omkring brugen af plast. Det udmønter sig i, at vi i år vil benytte os af genbrugsglas, således at vi sammen kan bidrage til et bæredygtigt klima med minimalt aftryk på miljøet.” siger Anja Kure, forretningsudvikler og ansvarlig for driften i Saxogade.

Hvad skal der ske til Saxogadefesten?

I år vil der igen være musik på programmet, når Saxogadefesten d. 31. august løber af stablen. Butikkerne i Saxogade åbner allesammen op og der vil være interessante aktiviteter på programmet i løbet af dagen.

I år vil der for børn og barnlige sjæle blandt andet være udbygget en særlig og stærkt underholdende “Jorden er Giftig” plads, bygget af genbrugsmaterialer. Men der er meget mere på programmet som eksempelvis spændende talks, sjove happenings og workshops. Alt det og meget mere vil løbende blive tilføjet frem til den 31. august.

Om Saxogadefesten:

Dato: 31. august

Tid: 12:00 – 22:00

Program: Saxogadefesten byder på koncerter hele dagen, drikke og mad boder, alternativt loppemarked, spændende boder, sjove og anderledes børneaktiviteter, bæredygtige happenings samt et væld af alskens underholdning. Følg med på Facebook-eventet, hvor du løbende får opdateringer omkring, hvad der skal ske på dagen.

Om Settlementet:

Saxogade arbejder hver dag for at skabe inkluderende fælleskaber, så det enkelte menneske kan udfolde sit potentiale i fælleskab med andre. Alle butikker i Saxogade har derfor både en social, en grøn og en kommerciel bundlinje og er sat i verden for at skabe bæredygtigt forbrug med hjertet og inkluderende arbejdsfællesskaber.

FAKTA:

Settlementet arbejder dagligt med følgende verdensmål:

Mål 1: Afskaffelse af fattigdom. Det gør vi ved at rådgive om rettigheder og understøtte økonomisk lighed gennem gældsrådgivning.

Mål 3: Sundhed og trivsel. Det gør vi ved at lave basal sundhedspleje og hjælp folk til egen læge, psykiatrisk behandling, misbrugsbehandling mv.

Mål 8: Anstændige jobs og bæredygtig vækst. Da vi arbejder for at få folk afklaret i forhold til fremtidig job, fleksjob og andet forsørgelsesgrundlag. Herunder arbejder vi for det rummelige arbejdsmarked.

Mål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund. Det gør vi ved at promovere det inkluderende fællesskab på tværs af sociale og kulturelle skel.

Mål 12: Sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer. Det gør vi gennem vores udvalg af leverandører og samarbejdspartenere.

Mål 17: Partnerskab for handling. Det gør vi ved at fremme effektive offentlige-private og civilsamfundspartnerskaber.