Smagen af weekend

//Smagen af weekend

Smagen af weekend

Glutenfri kanelsnurrer

1 kg Semper glutenfri melblanding  

1 tsk bagepulver 

5 dl opvarmet mælk, lillefingervarmt

25 g  gær eller 1/2 pose tørgær

150 g sukker

1 tsk kardemomme

1/2 tsk salt

2 æg 

150 g blødt smør

Remonce

125 g blødt smør

2 spsk kanel

6 spsk  rørsukker

Til pensling

1 sammenpisket æg

//

Alle ingredienserne til dejen kommes i en stor skål, med undtagelse af smør. Det er ikke nødvendigt at røre gærren ud i væsken først, den skal bare smuldres direkte i dejen. Det bedste resultat med dejen får du hvis du bruger røremaskine. Lad dejen ælte i 10-15 minutter på lav til middel fart. Juster eventuelt med mere mel, hvis dejen virker for løs. Tilsæt smør og ælt til dejen slipper kanterne i skålen og alt smøret er æltet godt ind i dejen(ca 5-10 minutter). Øg gerne farten undervejs. 

Har du ikke en røremaskine kan du også lave det ved håndkraft:) 

Overdæk skålen med plast eller låg, og sæt dejen et lunt sted til hævning, i ca. en times tid. En tommelfingerregel er at lade den hæve til omtrent dobbelt størrelse. 

Slå dejen ud på et melet underlag og del den i to. Opdel hver del i et rektangulær stykke som er 30 X 60 cm. Bred smøret udover halvdelen af stykket, og strø sukker og kanel over ( du kan også røre ingredienserne sammen og brede det udover).

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30 x 30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren. Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad. 

Læg kanelsnurrene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve under klæde i 30-60 minutter(til dobbelt størrelse). Pensl de færdighævede kanelsnurrer forsigtigt med sammenpisket æg.

Bag kanelsnurrerne midt i ovnen ved ca. 225 grader i 10-12 minutter. Bagetiden vil variere afhængig af din ovns kvalitet, så følg med hen mod slutningen af bagetiden. Snurrerne er færdige når de har en gylden overflade.

Afkøl kanelsnurrerne på en rist. Hvis du ikke skal spise dem alle sammen med det samme bør de fryses ned med det samme de er afkølet.  

Opskriften giver ca 24 kanelsnurrer. 

By |2016-11-19T07:30:27+01:00november 19th, 2016|Opskrifter|0 Comments

Leave A Comment

%d bloggers like this: