Spor festival

//Spor festival

Spor festival

SPOR festival for contemporary music and sound art er en årlig festival for ny lyd- og tonekunst, der afholdes i maj måned i Aarhus. I år fra 8. – 14. maj.

Festivalen har eksisteret siden 2005. Siden juni 2007 har festivalen været ledet af Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen. Hvert år har SPOR en ny gæstekurator og et nyt tema, og arbejder ambitiøst med at aktualisere og formidle lyd- og tonekunst på højeste kunstneriske niveau, nationalt som internationalt. 

Ved siden af festivalen er SPOR også initiativtager til selvstændige aktiviteter, der rækker ud over denne. I 2015 lancerede SPOR med stor succes SPOR New Music School, en kompositionsskole for unge i alderen 11-15 år, som for tredje år i træk har en fremtrædende plads i festivalsprogrammet og SPORs store engagement i uddannelsesprojekter. 

I år er festivaltemaet EPIPHANY, som udforsker hverdagens fortryllelser. Gennem årets tema vil dagligdagens private og offentlige rum iscenesættes og gentænkes, når koncerter, performances og installationer får hverdagen, som vi kender den, til at gå i opløsning og genopstå som noget helt nyt, underfundigt eller måske grotesk. SPOR festival inviterer kunstnere såvel som publikum til at skabe helt nye forbindelser i hverdagslivets netværk af mennesker og objekter. Det kendte vendes på hovedet, mens det forunderligt usædvanlige i det vanlige studeres med nysgerrige øjne og ører. 

Det kuratoriske team for SPOR festival 2017 udgøres i år af SPORs to direktører og kunstneriske ledere, Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen. Som siden 2007 har skabt eksperimenterende festivaler med stort internationalt udsyn og lokal forankring – ofte i samspil med en gæstekurator udefra. I år er SPOR festival en del af den Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017, og i samspil med kulturbyens tematik LET’S RETHINK byder kurator- duoen Marqvardsen og Asp Christensen velkommen til en række tætpakkede festivaldage, hvor musik og kunst møder og flytter publikum nye steder hen. 

Se programmet her.

By |2017-05-06T06:47:53+01:00maj 6th, 2017|København|0 Comments

Leave A Comment

%d bloggers like this: