Torsdagstour 

//Torsdagstour 

Torsdagstour 

Se Københavns kulørte gader.

Hop på cyklen eller spadser gennem byen og nyd vores farverige by.

Her er vores bud på nogle af byens skønneste regnbuegader.

Amagergade
Amagergade er en gade på Christianshavn i København. Gaden var en del af den oprindelige opførelse af den nye by Christianshavn, og husene er blandt de ældst bevarede i byen. Den danske serie Huset på Christianshavn foregik i gaden, og det gamle skilt med Rottehullet hænger der endnu.
Suensonsgade

Suensonsgade er en gade i kvarteret Nyboder i Indre By i København, der ligger mellem Store Kongensgade og Øster Voldgade. Gaden er opkaldt efter viceadmiral Edouard Suenson (1805-1887), der udmærkede sig som dansk øverstkommanderende under Slaget ved Helgoland i 1864.

Magstræde

Magstræde er en gade i Indre By i København. Den strækker sig fra Rådhusstræde til Knabrostræde, og øst herfor fortsætter gaden som Snaregade. Husene i Magstræde blev kun delvist ramt af Københavns brand i 1728 og undgik helt branden i 1795. Gaden indeholder derfor nogle af de ældste borgerhuse i København.

Skt Pauls Gade

Sankt Pauls Gade er en gade i kvarteret Nyboder i Indre By i København, der ligger mellem Store Kongensgade og Rigensgade. Undervejs krydser den Sankt Pauls Plads med Sankt Pauls Kirke, som både gaden og pladsen er opkaldt efter.

Olufsvej

Olufsvej er en ca. 100 meter lang vej på Østerbro. Olufsvej er opkaldt efter en lokal grundejer, kul- og vinhandleren Oluf Bang Winge (1785-1867), der ejede det trekantede areal mellem Østerbrogade (dengang Strandvejen), Trianglen og Øster Allé.

Krusemyntegade

Krusemyntegade er en gade i Indre By i København, der ligger mellem Kronprinsessegade og Rigensgade i forlængelse af Stokhusgade. Gaden er opkaldt efter planten krusemynte.

Nyhavn
Nyhavn er et af byens mest besøgte turistmål. Havnen blev udgravet fra 1671 til 1673 af svenske krigsfanger fra den Anden Karl Gustav-krig som et alternativ til den eksisterende havn. Seværdige er de over 300 år gamle huse. Det ældste hus er Nyhavn nr. 9 fra 1681. I dag er Nyhavn dækket med fortovscafeer og restauranter. 

Digteren H.C. Andersen har boet i fire af husene i løbet af tyve år.

By |2016-11-24T07:00:05+01:00november 24th, 2016|København|0 Comments

Leave A Comment

%d bloggers like this: