Vi har været på Københavns grønne gourmetrestaurant Veve, som ligger på Østerbro. VeVe ligger i et gammelt pakhus, som er blevet renoveret så det fremstår indbydende, rustikt og hyggeligt. På trods af rummets størrelse er der en god akustik, hvilket altid rart, når selskabet er godt, og der skal tales en masse ved bordet.

Vi blev med det samme placeret i bløde, behagelige stole ved et rundbord til fire personer. Tjenerne var super opmærksomme og sørgede straks for vand med eller uden bobler. Dette kom de løbende og fyldte i glassene, som aftenen skred frem.

Vi startede ud med små snackretter og lækre bobler hertil. Vi fik blandt andet soyamarengs og løgchips og eukalyptus-te. Alt sammen smagte himmelsk og havde nogle overraskende smagskombinationer. Øverst ses den lille ret, “En smag af havet”.

god vegetariske restaurant københavn

Når menuen står på vegetarisk er vi altid spændte på, om kokken formår at få nok smag ud af de grønne ingredienser. Her må vi blot konstatere, at vi bestemt ikke blev skuffede. Der var skruet op for nogle meget spændende smagskombinationer, og ingen af retterne lignede hinanden smagsmæssigt. De var alle meget smagsfyldte.

Til menuen kan der købes matchende vin-eller juicemenu. Begge dele kan anbefales.

Ingen er statningsprodukter – bare grønt med god smag

Vi smagte blandt andet Bourguignon, inspireret af Beuf Bourguignon, men uden bøf. Til gengæld vækkede retten minder fra vores barndoms lækre gryderetter, og det var overraskende, at VeVe kunne få denne fyldige smag ud af retten, når der ikke var tilsat kød.

Vi smagte også på en Waldorfinspireret salat, som var helt fortryllende med et låg af frossent æblesaft på toppen. Smagen kan ikke beskrives – det skal bare prøves.

Derudover fik vi lækre svampe med bouillon tilsat en lille sprøjte, som vi kunne lave vores egne nudler med, når vi sprayede den ned i bouilonnen. En rigtig fin lille gimmick, og retten var altså også rigtig lækker.

Vi sluttede af med dessert, som også var et kapitel for sig, og mindst lige så god som retterne før den.

Til maden fik vi serveret tre forskellige slags brød, hvortil vi fik lov at vælge olivenolie  til fra enten Grækenland, Spanien eller Italien.

god vegetariske restaurant københavn

Alt I alt en uforglemmelig smagsoplevelse, som vi håber at få fornøjelsen af igen en anden gang. Det er bestemt ikke sidste gang, vi har besøgt VeVe, og vi vil anbefale dig at aflæggeden vegetariske restaurant et besøg.

  • Hvad: VeVe
  • Hvor: Dampfærgevej 7-9, 2100 København Ø, tlf. 51 22 59 55
  • Åbningstid: Onsdag til lørdag fra  17.30-23.30
  • Prisniveau: En stor menu koster 750 kr. og en mindre menu (præ-teatermenu) koster 500 kr.

 

god vegetariske restaurant københavn