Havesæsonen er i fuld gang og så er det jo godt at være veludstyret til at tage fat om både de store og små ting, der skal laves. De klassiske haveredskaber fra Fiskars Classic er nok at finde i de fleste danske haver – også i vores egne sommerhushaver her på Copenhagen Notes. Fiskars har nemlig lavet haveredskaber i over 100 år, og må derfor siges at være et produkt, der holder.

Fiskars tænker nu bæredygtighed ind i produktionen

Heldigvis følger Fiskars med tiden, og de har fået fokus på bæredygtighed. Derfor bliver Fiskars Classic-serien nu produceret med udskårne skafter i bæredygtigt FSC®-certificeret asketræ. Det betyder, at hver gang Fiskars fælder et træ til produktionen af Classic-serien, så planter de et nyt.

FSC er den eneste globale mærkningsordning til træ, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace, Verdens Skove og fra virksomheder verden over. FSC står for Forest Stewardship Council, og er en sikkerhed for ansvarlig skovhugst samt forbedrede levevilkår for lokalbefolkningen i skovene – lige fra de tropiske regnskove til de danske skove. FSC varetager både miljø, mennesker og økonomiske forhold. Senest i 2027 vil alt træ brugt i Fiskars produkter være FSC-certificeret.

Kvaliteten er fortsat lige så høj som altid. På fabrikken laves der stikprøver på skafterne, som ved en gennemlysning testes for svamp og holdbarhed. Metaldelene er lavet af hærdet stål, som har en hårdhed, der betyder, redskaberne ikke bøjer ved brug.

Da vi på Copenhagen Notes gerne vil sprede viden og inspiration om bæredygtighed, så vi det som et oplagt mulighed at teame op med Fiskars om et samarbejde omkring Classic-produkterne. I den forvindelse vil de gerne udlodde nogle af deres nye bæredygtige produkter til jer.

Du kan vinde:

  • Rensejern
  • Mælkebøttejern
  • Plantepind
  • Planteske
  • Lugeklo
  • PowerGear beskæresaks.

Du deltager ovre på vores Instagramprofil, som du finder HER.

Fiskars fsc certificerede haveredskaber


Fakta om FSC

Følgende regelsæt skal bl.a. overholdes af FSC-certificerede træproducenter:

  • Der må ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere.
  • Truede arter og udsatte områder skal beskyttes mod fældning.
  • Der fastsættes et antal træer per hektar, der aldrig må fældes – eller fjernes, når de er døde.Dette skaber bedre vilkår for dyre- og planteliv.