Mærket som startede som postordre og som allerede dengang satsede på det naturlige og altså var pionere på det område.

Vidste du at Yves Rocher

⁃ har et grønt mål om at plante 100 mio træer. I sommeren 2015 nåede YR sit første mål om at plante 50 mio træer verden over på 5 år. I 2020 skal skal striftelde Yves Rocher have bidraget til plantningen af 100 mio træer globalt under projektet Plant for the Planet. Da træer er livsvigtige ved at regulerer klimaet; bidrager til vandkredsløbet, beskytter og opretholder jordens kvalitet, der er hjemsted for mange plante- og dyrearter, sikrer den skrøbelige biologiske mangfoldighed og er kilde til føde og byggematerialer for mennesket.

⁃ er den første skønhedsvirksomhed i Frankrig, som er blevet certificeret med ISO

⁃ Og er Frankrigs største varemærke indenfor skønhed og kosmetik, og et af de ledende på verdensplan.

⁃ YR kontrollerer alle trin indenfor virksomheden; videnskabelig og botanisk forskning indenfor planteriget, dyrkning, udvikling ag nye aktive, vegetabilske stoffer og produktformler, samt distribution over hele verden. På den måde kan YR kontrollerer og reducerer sin miljøpåvirkning i hvert led af produkternes livscyklus

⁃ Alle de papemballager, der anvender, er fremstillet af træ fra bæredygtigt brug

⁃ Al emballage desuden omfattes af et proaktivt engagement i økodesign. Ved at bruge de samme krukker til alle hudplejeserierne reduceres udslippet af drivhusgasser.

⁃ YR har sit eget lille planteriget i den lille by La Gacilly i Bretagne, hvor Mr. Yves Rocher i sin tid grundlagde firmaet. Her dyrkes bla. morgenfrue, kornblomst og kamille ved økologiske metoder.

Repair + Anti-pollution produkter

Det er videnskabeligt bevist at miljømæssige faktorer som fx. forurening, UV-stråler, træthed, stresspåvirker vores hud og får den til at ældes hurtigere.

Dermatologer angiver at 80% af hudens ældning skyldes skadelige faktorer, såsom forurening og soleksponering, der fremskynder ældningsprocessen. Alder og genetik står kun for 20 %.

Det ultrakoncentrerede ekstrakt af aphloia assimileres naturligt af huden og agerer mod de negative effekter, som fremskynder ældning, dette sker takket være en dobbeltvirkende effekt: Den både reparerer og beskytter huden mod forurening.

APHLOIA er en busk, som vokser i Madagaskars højland, og som er blevet udvalgt for sine exceptionelle reparerende og beskyttende egenskaber. Den har en enestående evne til at reparere sin egen bark, og i sine blade lagrer den et naturligt molekyle, som giver den effektiv beskyttelse mod ydre angreb. Ved hjælp af en eksklusiv, innovativ og 100 % naturlig udvindingsproces har vores forskere skabt en ultrakoncentreret ekstrakt med dette aktive molekyle, og den tilfører huden al den kraft, der findes i denne plante, samtidig med at man bevarer dens integritet. Den ultrakoncentrerede ekstrakt af aphloia trænger ind og spreder sig i hudens forskellige lag for en optimal og effektiv hudpleje.

Serien Elixir Jeunesse: Anti-pollution indeholder:

En dag og en natcreme, en øjen Roll-on creme, micellar Cleansing water, en detox maske og en serum.

Det hele er:

– Testet under kontrol af hudlæger.

– Indeholder mere end 98 % ingredienser af naturlig oprindelse.

– MED en ultrakoncentreret ekstrakt af aphloia, som assimileres naturligt af huden, fremstillet med en 100 % naturlig udvindingsproces – patent i Frankrig. Denne aktive ingrediens kommer fra et dyrkningsområde på Madagaskar, hvor virksomheden udøves med respekt for miljøet.

– UDEN mineralolie, silikone, farvestoffer og parabener.

– Indeholder 25 % mindre plast end standardtuben.

– Aktiv ingrediens fra et udvalgt dyrkningsområde på Madagaskar, hvor man værner om naturen.

APHLOIA

BÆREDYGTIG PLANTEHÅNDTERING.

Yves Rocher lægger stor vægt på at sikre planternes sporbarhed, og at håndteringen i de forskellige planteområder foregår på en sikker og ansvarlig måde. Dette arbejde sker ud fra 3 GRUNDPRINCIPPER:

1. AT HØSTE PÅ EN ANSVARLIG MÅDE

Yves Rocher henter sin aphloia fra en lokal virksomhed i regionen Moramanga på Madagaskar. Virksomheden tager stort hensyn til arbejds- og levevilkår for sine medarbejdere.

2 AT BESKYTTE PLANTERNE, FOR AT BEVARE NATURENS RESSOURCER 80 % af den aphloia, som bruges i Yves Rochers laboratorier, høstes af kvinder, der er uddannet i den følsomme plukning af bladene. Plukningen sker således udelukkende i hånden og kun fra oktober til april, under regntiden, for at bladene lettere skal kunne gendannes.

3 AT TILGODESE LOKALBEFOLKNINGEN

Varemærket Yves Rocher støtter sin leverandør ved at deltage i finansieringen af industriel udrustning. Formålet med dette er at gøre det muligt, at vores samarbejdspartner i fremtiden kan forvandle planterne til ekstrakter lokalt og på den måde øge den merværdi, som skabes på stedet.

Vores daglige liv forløber i hurtigere og hurtigere tempo, og vi udsætter os for nye belastninger, som for eksempel forurening. Dette fremskynder hudens ældning. På Yves Rocher ønskede vi at finde en effektiv, vegetabilsk løsning, som reparerer huden og beskytter den mod disse skadelige effekter. Den naturlige ældning er en uundgåelig fysiologisk proces. Den ungdommelige huds bestandighed, gældende alt fra dens hudbarriere til dens kollagenstruktur, er stort set forudbestemt allerede fra fødslen. Vores livsstil, vaner og det miljø, vi lever i, fremskynder ældningen og mangedobler tidens skadelige effekter på kroppen og specielt på huden. Synlig forurening, som du kan se på vatrondellen, når du fjerner makeup om aftenen, forhindrer huden i at ånde fuldt ud. Men forureningens skadelige effekter kan også være usynlige … Luftforurening i form af ozon, kulmonooxid og kvælstofoxid virker direkte eller indirekte oxiderende på vores celler (forandringer af proteinstrukturer, kvælning af celler etc.). For at huden skal kunne bevare sin ungdommelige og smukke udstråling, er det derfor vigtigt, at man beskytter den mod forurening fra det omgivende miljø og reparerer den, når der opstår skader.